Zobne paste

Vsi vemo, da si je potrebno umivati zobe. To dobro vedo tudi razne farmacevtske družbe, ki nam z velikim veseljem ponujajo najrazličnejše zobne paste. Te obljubljajo svežino, belino, manj kariesa in še mnogo drugega.

Naslednje vrstice bodo iz lastnih izkušenj, nekatere stvari pa sem izvedela po pogovoru s svojim dolgoletnim zobozdravnikom.

Izredno pomembno je, katere zobne paste uporabljamo. V kolikor bomo posegali po najbolj komercialnih, bomo imeli res morda svež dah in hipno bolj svetleče zobe, veliko vprašanje pa je, kaj bodo te paste povzročile na zobeh v daljšem obdobju. Velika verjetno je, da nam bodo tanjšale sklenino, kar bo naredilo zobe bolj občutljive na zunanje vplive, prav tako bodo zobje bolj dovzetni za razne zobne bolezni. V nekem obdobju sem silom prilike namesto svoje običajne zobne paste, uporabljala neke popularne znamke. Po 14 dneh sem opazila razliko, zobje so postajali vse bolj krhki in tanki. Hitro sem prenehala z njihovo uporabo.

Naravne zobne paste so precej dražje, vendar je to investicija v svoje zdravje. Če želimo imeti še dolgo svoje zdrave zobe, čeprav se bodo morda z leti obarvali in ne bodo tako svetleči kot tisti v revijah, potem posezimo po naravnih zobnih pastah. Naj nam ne bo škoda denarja zanje. Njihova cena se giblje od cca 4-5 eur navzgor. Sama že dolga leta uporabljam od firme, ki se prične na W…(ne bom delala reklame zanje). Najdite si svojo, naravno, ekološko zobno pasto in kmalu boste videli razliko. V kolikor nimate denarja za te zobne paste je bolje, da si zobe umivate s sodo bikarbono (jedilno, seveda) ali pa z glino. V prah pa vmešajte malo kokosovega masla ali olja. Manj škode si boste naredili, kot z najbolj komercialnimi zobnimi pastami. Ob tem še vsako jutro žvrkljajte olje v ustih, pa je uspeh zagotovljen! Zdravi zobje, zdrave dlesni in nobenih obolenj grla, nosu in ušes. Splača se.

2019-03-17T15:10:39+00:00

Želiš pustiti komentar?