TV zvezda

Bil je tv zvezda. S svojim globokim glasom  je osvajal gledalce iz malih ekranov. Bilo mi je v čast, ko me povabil na kavo. Vsa sem bila vzhičena. ON me je povabil na kavo, torej me je opazil in sem mu vzbudila zanimanje? OOO, to pa je nekaj.

In tako se je pričelo. Hodila sva na kavo, na pico, se sprehajala. Bil  je tako galanten, da je pred vhodom v lokal vedno skočil pred mano in mi odprl vrata. Ravno tako pri izhodu iz lokala, vedno pred mano in mi odprl vrata. Ljudje so ga poznali in kamor koli sva šla, je bil opažen, z njim pa tudi jaz.

Ko je prišel na obisk je vedno kaj prinesel, steklenico vina, pecivo. Vedno prijazno in nevsiljivo. Ko mi rekel, da sem dama, me je kar privzdignilo od ponosa. Bil je pri roki, ko sem potrebovala pomoč in vedno na voljo. Skratka, bil je kot iz sanj. Pogosto sem se spraševala, kje je keč,  saj je zelo nenavadno, da je moški takega kova, takih manir, tako simpatičen in prijeten, samski. Odgovor je prišel po približno mesecu dni.

Nekega dne sva malce preveč popila. Prinesel je vino, imela sva zanimiv pogovor, ki je z njim na sploh tekel kot po maslu.  Zadnje dni mi je pogosto opisoval svoj seks z bivšo partnerko, ki menda, po njegovem, ni tako zelo pomemben, pomembno je vse kar se dogaja pred tem. Strinjala sem se, saj je predigra res pomembna in temu delu pogovora nisem posvečala večje pozornosti. No, tisti dan, po popitih nekaj kozarcih vina, me je pričel spraševati, kaj se mi zdi v seksu perverzno. Ali se mi lizanje moškega zdi perverzno, ali se mi lizanje ženske zdi perverzno, ali se mi zdi perverzno seksanje na plaži, ali se mi zdi perverzno hoditi na nudistično plažo in še nekaj bolj intimnih vprašanj glede spolnih navad. Čakala sem, kam vodi ta debata, ali me bo spraševal stvari, ki so za mene nesprejemljive, kot napr. ali bi trojček in podobno. Nič takega ni bilo. Bila sem kot na tv kvizu nekega  tv kanala. Vprašanje pa se glasi: kaj se vam zdi perverzno? Čudila sem se mu in ga vprašala, v katerem stoletju živi.

Po popitem vinu sva se sprehodila do postelje in kmalu za tem sem doumela v čem je keč, zakaj je ta slavni moški, enkratna partija za žensko, čeden in pameten, samski. Žal je tako, da je za nekatere moške bolje, da ne zlezejo z žensko pod rjuhe.  Namreč, nekateri so popolni marsovci za telesni stik, za telesne občutke, kot da ne bi natanko vedeli, kaj naj z žensko počnejo. V postelji se obnašajo kot roboti, ki le mehansko opravljajo neke naučene gibe, brez globljega občutenja. On je bil eden izmed takšnih. Počutila sem se kot predmet, na katerem se izvaja nek postopek. To gre sem, tisto gre tja, potem se naredit to, potem tisto itd. Iz čiste okajene prijaznosti sem mu dovolila, da je svoj nastop in program izvedel do konca, čeprav sem zadnjih nekaj minut že komaj čakala, da bo te mehanske obdelave mojega telesa konec. Večkrat sem pomislila, da se je seksa verjetno učil iz nekega starega učbenika iz 18. stoletja ali celo iz arhivov srednjega veka.

Po nekaj dneh sva v smehu predebatirala tisti dogodek. V smešnih prispodobah sem mu nazorno predstavila svoje občutke. Ni bil presenečen niti užaljen. Vprašal me je, zakaj mu ne dam druge priložnosti. V sebi sem vedela, da nima smisla, ter da se določeni ljudje v teh stvareh enostavno ne ujamemo. Morda manjka tistih nekaj ključnih atomov privlačnosti ali kemije, ki pa so nujni za prijeten in vznemirljiv telesni stik ter ne nazadnje, za dobro sožitje v paru. Prav tako bi bili tisti atomi kemije potrebni za to, da bi ga v seksu prestavila v sedanji čas, če bi bilo sploh mogoče in če je to bila njegova resnična težava.

Namreč, koliko se je moški pripravljen oziroma, tudi sposoben čustveno povezati z nami spoznamo šele, ko smo z njim intimni. Intimnost pa ni le seks, intimnost je vse tisto lepo, kar se dvema dogaja, ko sta iz oči v oči, ko se poleg duha srečata tudi telesi. Lepega vedenja se namreč lahko vsak nauči, občutenja ženske v intimnosti, v trenutkih, ko se človeku v resnici odpreš in ko se mu najbolj približaš, pa se ni možno naučiti. V teh trenutkih se začuti, koliko je ta oseba blizu naši duši, našemu srcu in ne le razumu in konec koncev, koliko bližine ti dopusti. Nekateri si prave bližine nikoli ne dopustijo. Ta zvezda je ostal moj dober znanec, za kar so njegove manire kar pravšnje. Imeti dobrega znanca pa v današnjih časih tudi nekaj šteje.

Novinarka

2019-11-17T15:36:07+00:00

Želiš pustiti komentar?