Pasti google info

Danes lahko rečemo, da so nam vse potrebne informacije dostopne brezplačno. Samo priključimo se na internet in že so na voljo vse informacije, ki jih potrebujemo. Tudi zdravstveni nasveti in še vse ostalo. Pa res?

Stvari pa niso tako enostavne in tudi ne nujno dobre za nas.

Najbolj sem spoznala pasti teh brezplačnih informacij v času menopavze, ko sem se soočala s telesnimi in psihičnimi težavami. Kot danes običajno naredimo, sem tudi jaz odtipkala v google ključne besede in iskalnik mi je navrgel množico člankov na izbrano temo. Bolj kot sem jih prebirala, bolj mi je postajalo jasno, da so si vsi podobni. Kot bi bili kopirani eden od drugega, kar sicer ni daleč od resnice. S temi informacijami si nisem mogla dosti pomagati. Toliko zdravstvenega znanja imam tudi sama, da sem razumela biološke procese v telesu, vedela sem, kaj se na fizičnem nivoju z menoj dogaja, jajčniki, nadledvična žleza, pa estrogen itd.

Kaj so pokazali krvni testi?

Odšla sem v laboratorij, saj me je zanimala raven estrogena in še nekih drugih hormonov v telesu, ki jih običajno povezujejo z menopavzo. Te krvne analize so plačljive in ne prav poceni. Pokazale so, da so moje vrednosti estrogena, progesterona itd…v mejah normale, prav tako ostali kazalci in nekateri tumorski markerji. Torej, da za moje težave ni krivo hormonsko neravnovesje. Bila sem zelo presenečena. Stara sem bila 52 let, počutila sem se, kot da nisem čisto pri sebi, imela sem preveliko težo, slabo sem spala, za suho nožnico ne vem, je nisem uporabljala, z živci sem bila čisto pri koncu, moji hormoni  so bili v mejah normale, menstruacija pa mi je že izostajala. Kaj se torej z menoj dogaja? Google mi je nekaj zamolčal.

Kaj mi je google zamolčal?

Odšla sem v knjigarno in po nekem notranjem vzgibu kupila knjigo, ki govori o ženskem telesu. Napisala jo je neka ameriška ginekologinja. Prav tako sem se o svojem počutju in stanju pričela pogovarjati z mojima starejšima prijateljicama. Ta knjiga in pa pogovori z dobrimi, iskrenimi starejšimi prijateljicami so mi šele dali uvid v stanje, v katerem sem se znašla. O vsem tem nisem na googlu našla ničesar. Te informacije, ki sem jih dobila v omenjeni knjigi in pa dragoceni pogovori s prijateljicami, so mi dali ključne in potrebne rešitve, da sem se iz težavnega obdobja izvlekla brez tablet, brez antidepresivov, brez psihiatrične obdelave in brez hormonske nadomestne terapije. Danes lahko le rečem, hvala bogu. Ne predstavljam si svojega življenja po viharju menopavze, če bi se ravnala le po informacijah, ki sem jih dobila na google. Oropana bi bila polovice življenja, torej let, ki sledijo viharju menopavze. Ne pretiravam, saj sem z ženskami, ki v obdobju menopavze niso razrešile svojih notranjih bitk, pogosto v kontaktu.

Katere informacije so v resnici pomembne?

Ko je bilo vse že za menoj, sem pomislila, da morale ženske vedeti še kaj več od tega, kar preberejo na spletu. Da bi jim moral nekdo povedati, kako se preživlja menopavzo.  Vsedla sem se in napisala svojo izkušnjo, ki je izšla v knjigi z naslovom “menopavza, je to konec, le pavza ali nov začetek”. Ta knjiga naj vam bo kot pogovor z vašo dobro, starejšo prijateljico. In ta starejša, dobra prijateljica vam bo povedala stvari, ki jih na googlu ne boste našle. So pa ključne za zdravo telo in pa predvsem in zlasti, za dosego notranjega miru in spravljenosti s seboj in s svetom, ter za lepo življenje, ki le čaka na nas da ga živimo. In tega življenja, let našega življenja po menopavzi ni malo. V knjigi izpostavim posamezna področja in nakažem rešitve, ki pa so zanesljivi kažipoti in o katerih naj vsak bralec razmišlja sam in jih nato uporabi v svojem življenju.

Torej, bodite pametnejši kot je google. Berite knjige in najdite čas za iskrene pogovore s prijatelji. To je prava pot tudi za preživetje menopavze.

2019-11-02T07:42:46+00:00

Želiš pustiti komentar?