Tako je

Ločen sem, sedaj imam pa vsega dovolj. Otroci so odrasli, svoje obveznosti do njih sem v glavnem izpolnil.

Velikokrat razmišljam, zakaj sem pravzaprav sam. Saj ne, da ne bi imel žensk, imam jih. Ker sem premožen, to ni velika težava. Ugotavljam pa, da mi ustrezajo bolj preproste punce. Oprostite ve pametne, izobražene in še drugače kompetentne samske ženske v srednjih letih in kasneje, za vas enostavno nimam več volje niti energije. Ne ljubi se mi pametovati, dokazovati, se prerekati z vami. In povrh vsega še prilagajati vašim navadam, potrebam. Enostavno, se mi pri svojih 50 plus..hm, hm..) letih vsega tega ne ljubi več.  Rad imam svoj red, svoj življenjski slog, svoj mir. Včasih mi kdo reče, da preživljam andropavzo. Meni je prav, občutek ni slab, naj le traja.

Ženske me imajo rade. Po naravi sem velikodušen, ženske v moji prisotnosti ne potrebujejo svojih denarnic. Tak sem po naravi, ženskam pa to godi. V zadnjem času se videvam z nekim dekletom, ki je, se razume, precej mlajša od mene.  Edina težava, ki sem jo imel, je bila prenizka postelja in me je pri tistih rečeh bolel hrbet. Kupil sem nov jogi, ki je precej višji, tako je tudi ženska manj upognjena naprej, moj položaj pa manj boleč. Spim pa vedno sam. Ne želim se namreč vezati na nobeno. Vem, da imajo nekateri moški pri mojih letih otroke, vendar se sprašujem, kako zmorejo. Meni še na misel ne pride, da bi svojo sedanjo svobodo zamenjal za plenice in vse tisto, kar prinese otrok, vse to je že za menoj. Imam cel kup hobijev,  ki mi dajejo veliko notranjega zadovoljstva in za katere do sedaj nisem imel dovolj časa. In to mi zapolnjuje dneve, ob tem se sprostim.

In tako mi minevajo dnevi. Včasih pomislim, da bi bilo lepo imeti nekoga stalno ob sebi. Potem pa se spomnim svojih bivših zakonov in si rečem, da mi je pravzaprav kar lepo. Oprostite, drage ženske, vas imam zelo rad, vendar svojo svobodo še bolj.

2019-05-27T09:55:26+00:00

Želiš pustiti komentar?